دسرهای ماه رمضان

دسرهای مختلف ویژه ماه رمضان بخش اول

ماه مبارک رمضان، یکی از ماه هایی است ک خانم ها در تدارک میهمانی برای افطار هستند و همیشه در تلاشند که سفره ای زیبا داشته باشند و به بهترین شکل از میهمانان پذیرایی کنند. در ادامه به معرفی چند دسر جذاب برای سفره ی افطار پرداخته ایم.

دسر عیش السرایا

دسری مشابه فرنی که متعلق به کشورهای عربی است با این تفاوت که یک لایه از نان تست شیرین شده با شربت نیز به همراه خود دارد.

طرز تهیه دسر :

ابتدا دور نان های تست را بریده و آنها را مکعبی خرد کنید. تابه ای برداشته و 1 قاشق کره در آن ذوب کنید. نانها را در تابه بریزید و تفت دهید و مرتبا هم بزنید تا برشته شود. نانها را با چنگال له کنید و کنار بگذارید.

برای درست کردن فرنی ؛ شکر را در شیر مخلوط کنید.
یک لیوان از این مخلوط بردارید و نشاسته را درون آن حل کنید و کنار بذارید.
باقی شیر و شکر را روی حرارت قرار داده تا جوش بیاید، حالا مواد درون لیوان را آرام آرام اضافه کنید و مستمر بهم بزنید.
زمانی که مواد کمی غلیظ شدند، خامه و گلاب را اضافه کرده و خوب مخلوط کنید.
مایع را تقریبا 5 دقیقه هم بزنید تا کمی بجوشد سپس مواد را از روی حرارت بردارید.

ظرفهای سرو را آماده کنید و لایه های دسر را درون ظرفها بچینید، ترتیب لایه ها به این شکل است که برای تهیه لایه های دسر  به ترتیب نان تست، شیره طلائی، فرنی و سپس پودر پسته یا خلال را به اندازه دلخواه روی دسر بریزید. سپس روی ظرف را پوشانده و در یخچال قرار دهید تا خنک شود.

مواد لازم برای دسر:

نان تست: نصف بسته

شكر: 1/4 پيمانه

خامه: 1 بسته

شير: 4 ليوان

گلاب: 3 قاشق غذاخوري

نشاسته: 5 قاشق غذاخوري

پودر یا خلال پسته: به میزان لازم

شیره طلائی: به میزان لازم

دسر كنافه

دسری با طعم بی نظیر که مخصوص کشورهای لبنان، اردن، سوریه، فلسطین و مصر است، شبیه به کاداییف عربی است. رشته های کاداییف مواد اصلی این دسر هستند که داخل آن پنیرهای نیمه نرم مانند موزارلا می ریزند و با گردو و پسته سرو می کنند.

طرز تهیه دسر کنافه:

قابلمه ای را روی شعله قرار داده و آب و شکر را در آن بجوشانید، سپس زعفران را اضافه کنید. شعله زیر قابلمه را کم کنید و بگذارید نیم ساعت بجوشد و کمی غلیظ شود. کنار بگذارید تا سرد شود.

فر را روشن کنید و در دمای 190 درجه سانتیگراد تنظیم کنید. رشته های کنافه را خورد کنید و کره را ذوب کنید و روی رشته ها بریزید به طوری که رشته ها کاملا به کره آغشته شوند.

کف ظرف را با یک قاشق کره چرب کنید. نصف رشته ها را ته ظرف بطور یکنواخت بچینید و طوری فشار دهید که سطح همواری تشکیل دهند. سپس مخلوط پنیر و خامه را بطور یکنواخت روی رشته ها بریزید. بقیه رشته ها را روی پنیر بریزید و با کف دست روی آنها فشار وارد آورید.

ظرفرا درون فر گزاشته و حدود 40 دقیقه در فر بماند تا طلایی شوند. بلافاصله بعد از درآوردن از فر، شربت ولرم را روی آنها بریزید. اجازه دهید شربت به خورد آن برود و پودر پسته را روی آن ریخته و داغ داغ سرو کنید.

مواد لازم برای دسر كنافه :

رشته ی کنافه (یا رشته فالوده) : 300 گرم

خامه : 200 گرم

پنیر خامه ای : 200 گرم

کره : 150 گرم

کره اضافی برای چرب کردن ظرف : 1 قاشق غذاخوری

پسته، آسیاب شده برای تزئین: 1 قاشق چایخوری

مواد لازم برای شربت كنافه:

آب : 5 پیمانه

شکر: 1 پیمانه

زعفران : به مقدار لازم

دسرهای ماه رمضان

دسر کاداییف

دسر محبوب خاورمیانه ای که بسیار هم خوشمزه است و گزینه مناسبی برای میهمانی های افطار است.

طرز تهیه دسر:

در ابتدا شربت کاداییف را درست می کنیم. برای تهیه شربت آب و شکر را روی حرارت قراردهید تا شکر ذوب شود . تا زمان آب شدن شکر شربت را هم بزنید و توجه داشته باشی که قندک های جمع شده دور قابلمه را با قاشق وارد شربت نکنید. می توانید از آبلیمو یا جوهر لیمو استفاده کنید تا شربت شکرک نزند. بعد از 20 دقیقه که شربت قوام آمد آبلیمو رو اضافه کنید و بگذارید ولرم شود.

طرز تهیه دسر کاداییف؛ ابتدا کره یا روغن حیوانی را روی حرارت مستقیم آب کنید و مراقب باشید نسوزد. سپس فر را روشن کرده و با حرارت 175 درجه سانتیگراد صبر کنید تا گرم شود.

ظرف بزرگی را برداشته وکاداییف ها را داخل آن بریزید و نیمی از کره آب شده را روی کاداییف ها پخش کرده و با دست به آرامی زیر و رو کنید فقط مراقب باشید رشته ها خرد نشود.

مقداری از کاداییف ها را با دست خود بردارید، در زمان برداشتن تکان دهید تا از بقیه رشته ها جدا شود (مراقب باشید خرد نشود) و روی تخته قرار دهید. و در یک سر آن گردوی خرد شده را به مقدار کافی بریزید و سپس از همان طرف که گردو را ریخته اید، رشته ها را با دست جمع کرده و محکم رول کنید.

حالا قالب نچسب یا ظرف پیرکسی را بردارید و رولها را به صورت فشرده و نزدیک به هم بچینید و باقیمانده کره را روی رول ها بریزید.سپس کاداییف ها را در فر بگذارید تا روی رشته ها طلایی شود.در انتها شربت ولرم را روی کاداییف بریزید و بگذارید سرد شود.

مواد لازم دسر:

کاداییف رشته ای : 500 گرم

گردوی خرد شده : 200 گرم

کره یا روغن حیوانی : 250 گرم

مواد لازم برای شربت:

آب : 2 لیوان

شکر : یک و نیم لیوان

آبلیمو : یک استکان کمرباریک چایخوری

برای مشاهده دسرهای ماه رمضان بخش دوم کلیک کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *