دسر ماه رمضان

دسرهای ویژه ماه رمضان بخش دوم

همانطور که گفتیم ماه رمضان است و سفره های افطاری رنگینش که خانواده ها را دور هم جمع می کند،  در مطلب قبل به معرفی چند دسر برای ماه رمضان پرداختیم. در این مطلب هم قصد داریم طرز تهیه چند دسر دیگر را با شما به اشتراک بگذاریم.

مشاهده دسرهای ماه رمضان بخش اول

دسر مصری باسبوسا

دسر شیرین مصری که با آرد سمولینا، نارگیل و خامه تهیه می شود این دسر بسیار خوشمزه که در نهایت به صورت کیک در قطعات کوچک بریده می شود و می تواند زینت بخش سفره های افطار باشد.

طرز تهيه باسبوسا :

فر را روشن کنید و روی حرارت 180 درجه سانتي گراد تنظیم کنید. مواد دسر را به جز بادام با همزن برقي بزنيد تا كاملا يكنواخت شوند.

سپس قالب مربعی خود را آماده کنید؛ قالب را چرب کنید و مواد را در آن بريزيد و بادام ها را روي باسبوسا بچينيد. قالب را بهمدت نیم ساعت درون فر قرار دهید تا کاملا مغزپخت و طلایی شود.

مواد لازم :

آرد سمولینا : يك و نيم پيمانه

بیکینگ پودر: يك قاشق چايخوري

تخم مرغ : دو عدد

شکر و شیر خشک : از هر کدام يك پيمانه

کره آب شده : 160 گرم

خامه صبحانه : 250 گرم

وانیل : نصف قاشق چايخوري

پودر نارگیل : دو پيمانه

بادام : برای تزیین به مقدار كافي

طرز تهيه شربت:

برای تهیه شربت کافی است تمام موارد ذکر شده را در ظرفی مخلوط کرده و بگذارید روی حرارت بجوشد ، شربت شما آماده ست آن را درون یخچال قرار دهید.

مواد لازم براي شربت:

شكر : يك پيمانه

آب : 1/2 پيمانه

آبليمو:  يك قاشق چايخوري

زعفران دم شده : يك قاشق چايخوري

دسر ماه رمضان

دسر عربی «ام علی»

ام علی یکی از دسرهای معروف عربی است که به ویژه در ماه رمضان برای افطار سرو می‌شود. ام علی مدل‌های مختلفی دارد ولی مواد اصلی آن تقریباً یک چیز مشخص است یعنی نان و شیر و شکر و مغز و خامه، حتما این دسر را درست کرده و امتحان کنید.

طرز تهیه دسر:

ابتدا ظرف پیرکسی را برداشته و یک سوم آن را کورن فلکس بریزید سپس روی کورن فلکس را کشمش و مغز پسته ریخته.

ماهیتابه ای را برداشته و سایر مواد را درون آن مخلوط می کنیم تا وقتی که شیر بجوشد و کرم نرم و لطیفی بدست آید. توجه داشته باشید که کرم نباید سفت شود.

سپس کرم را روی سطح مواد ریخته بطوریکه زیر و روی مواد را بپوشاند و تمام مواد با کرم مخلوط شود.

ظرف را به مدت ۲۰ الی ۳۰ دقیقه در فر با دمای ۱۶۰ درجه سانتیگراد بگذارید تا زمانیکه روی مواد طلایی رنگ شود و کرم کمی غلیظ شود. این دسر را باید پس از خارج کردن از فر و بصورت داغ مصرف کنید.

مواد لازم:

شیر : ۱ لیتر

شیر خشک نیدو : ۴ قاشق غذاخوری

کورن فلکس: ۲/۱ پاکت یا به اندازه دلخواه

مغز پسته : ۱ لیوان

کشمش : ۱ لیوان

خامه : ۲/۱ لیوان

وانیل : ۱ قاشق چایخوری

شکر : ۱ فنجان

دسر تارت گردو و خرما

یکی از دسرهای راحت و بدون دردسر که می توانید به راحتی برای سفره افطار آماده کنید.

طرز تهیه دسر:

فر را با دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد روشن کنید. بیسکویت‌ها را در غذا ساز آسیاب کنید تا پودر شوند. سپس شکر، نمک و دارچین را اضافه کنید و خوب بزنید تا با هم مخلوط شوند. سپس کره آب شده را اضافه کنید و مخلوط نمایید (در همان غذاساز یا به صورت دستی) تا کره به خوبی در مواد پخش شود و مایه یکدستی به دست آید.

قالب تارت را برداشته و داخل آن کاغذ روغنی پهن کنید، از قالبی استفاده کنید که کف آن جدا شود. مواد را به داخل قالب تارت منتقل کنید طوریکه کاملا کف ظرف و روی دیواره‌های آن پخش شود. می‌توانید برای صاف کردن کف نان تارت از فنجانی با کف صاف کمک بگیرید.

قالب را درون فر گزاشته (در طبقه پایین) و بعد از ده دقیقه نان تارت آماده است و عطر آن حس می‌شود. صبر کنید تا خنک بشه ، اکنون خرماها را نصف کنید (می توانید از چیپس خرما هم استفاده کنید).

درجه‌ی فر را به ۲۰۰ درجه سانتیگراد تغییر دهید. خرما ها را روی تارت بریزید طوری که کاملاً سطح خمیر را بپوشانند و روی خرما‌ها یک لایه مغز گردو بچینید. و در نهایت شیرعسلی را روی خرما و گردو بریزید. و دوباره قالب را به فر منتقل کنید.

پس از  حدود 20 الی 30دقیقه زمانیکه روی شیرعسلی حباب ایجاد شد و به رنگ کاراملی در آمد، دسر شما آماده است. بعد از اینکه تارت خنک شود آن را از قالب جدا کنید و در ظرف سرو قرار دهید.

دسر را از فر خارج کنید، آن را برش زده و شربت سرد را روي دسر داغ بريزيد و مجددا دسر را درون یخچال گزاشته تا خنك شود سپس سرو كنيد.

مواد لازم

بیسکویت دایجستیو: 300 گرم (حدود 20 عدد)

شیر غلیظ شده (شیر عسلی): 1 قوطی

پودر دارچین: 1 قاشق چایخوری

خرمای بدون هسته: 300‌ گرم

گردو بدون پوست: 125 گرم

کره ذوب شده: 130‌گرم

شکر: 2 قاشق غذاخوری

نمک: مقداری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *